Rolex klockor är kända för både sin precision och elegans. En sådan sterling kombination av skönhet och kvalitet kan vara anledningen till att de kommandot ett så högt pris. Varje person som äger en Rolex behandlar det som en värdefull tillgång. Om du äger en Rolex och vill vårda den för alltid, då måste man lära sig att ta väl hand om din klocka. En enkel vård och grundläggande underhållsprogram kommer inte bara att hålla din Rolex i perfekt fungerande skick i många år framöver, men kommer att ge en känsla att du bär en helt ny Rolex varje gång du bär din klocka.

Rolex klockor

Den grundläggande vård och underhållsprogram för Rolex klockor omfattar följande steg: –

1. Använd din Rolex Regelbundet
Regelbunden slitage och användning av din Rolex kommer att hålla klockan i perfekt driftförhållanden. Genom att göra så, kan du se ett konstant flöde av smörjmedel i rörelsen. Om den inte används regelbundet, kan dessa smörjmedel hårdnar, vilket friktion inom rörelsen. Så småningom kan denna friktion skada funktion av rörelsen. Om du inte bär din Rolex regelbundet, se till att avveckla det åtminstone en gång i veckan. Detta kommer att hålla klockan växlarna flyttar och därmed förhindra smörjmedel från härdning.

2. Rengöring Rolex
Precis som alla andra arbete intrikata artisteri och teknik, kräver en Rolex enstaka rengöring och underhåll. Det finns många ställen på klockan när smuts, kroppsoljor och andra feta partiklar ansamlas, såsom mellan länkarna på armbandet, området ansluter sig till fallet och bezel, och runt Cyclops linsen. Vid upprepad användning, kommer du att se klart sådana smutspartiklar på din Rolex. Då dessa partiklar sett kommer klockan kräver en grundlig rengöring såsom beskrivs nedan:

– Innan du börjar rengöra, se till att den slingrande kronan är tätt påskruvad fallet.
– Eftersom du kommer att använda händerna för att rengöra klockan, tvätta dem noggrant med tvål eller handtvätt så du undvika att överföra all smuts eller fett.
– Använd ljummet vatten för att skölja bort din klocka.
– Fyll en skål med ljummet vatten och ammoniak-fri mild tvål.
– Tillämpa tvålvatten hela din klocka med hjälp av händerna.
– Nu, försiktigt skrubba klockan för att rengöra den av alla smutspartiklar. Din gammal tandborste kan användas som en idealisk scrub för detta ändamål. Under skura, dränka klockan och tandborsten i tvålvatten med korta mellanrum.
– När du är säker på att Rolex har rengjorts, skölj klockan med ljummet vatten.
– Med hjälp av en ren och mjuk bomullstrasa, försiktigt klappa klockan tills torkat.
– Eftersom din duk inte kan nå länkarna på armbandet, måste du använda en fläkt eller hårtork för att avlägsna överflödigt vatten från insidan av länkarna.
– För att göra din Rolex helt torr, kan du också använda en torr handduk för att avlägsna eventuell kvarvarande fukt.

Rolex
3. Ta bort repor från armband av din Rolex
Armbandet av din Rolex behöver särskild vård, eftersom det är utsatt för repor. Detta gäller särskilt Oyster armband som har polerade centrum länkar. Genom att polera armbandet en gång varannan månad, kan du behålla den helt nya utseendet på din Rolex evigt. Du kan enkelt ta bort repor från de polerade centrum förbindelser med liten ansträngning och nedlagd tid. Allt du behöver är en bra kvalitet putsduk som kan hämtas från produkter avsedda för att avlägsna repor från polerat rostfritt stål och guldytor. En sådan duk kommer indränkt i en speciell vätska avsedd för polering. Dessa polerdukar är billiga och kan användas flera gånger. Vid användning av polerduk på ytan av ditt armband, finns det flera saker som du bör ha i åtanke, inklusive –

– Se till att du använder trasa på den polerade ytan av ditt armband. Om du använder den på den icke-polerad yta, kommer det att skada borstad finish.
– Ett sätt att undvika detta fel är att använda en Q-Tip. Du kan svepa tyget runt huvudet och bekvämt begränsa dess rörelse till den polerade ytan.
– Utsätt inte för mycket tryck medan polering eftersom det krävs endast en måttlig mängd tryck.
– Undvik att använda cirkulära eller korsdrag under polering. Försök istället att följa flödet av metall. Med andra ord går i samklang med ytan och inte mot strömmen.
– En minut polering vanligtvis är tillräckligt för att ta bort fina repor som visas som hairlines. Du kan behöva ägna mer tid, men om de repor är djupare eller mer framträdande.
– Slutligen, undvika polering ytor som inte har några repor. Du kommer att sluta ta bort ett tunt lager av metall från ytan genom polering eftersom ytan inte har lidit någon fördjupning i form av en repa. Mindre är mer.

4. Winding Din Rolex
Rolex klockor (utom Oysterquartz) är eviga vilket innebär att de självlindning. I genomsnitt, Rolex klockor har en effektreserv på 48 timmar. Om inte lindad efter 48 timmar, kommer din Rolex sluta köra och verkar död. Det är inte en stor fråga, men eftersom du kan manuellt vind klockan. Bara skruva kronan till position 2 och linda den ca 30 till 40 gånger och när du har gjort detta, skruva tillbaka kronan ner. Det finns några punkter som du bör ta hänsyn till när lind klockan. De inkluderar –

– Winding din Rolex samtidigt bär den på handleden bör undvikas.
– Om det hittats dött eller i en icke-fungerande läge, inte skaka din klocka.
– Även efter att du har sår det, inte skaka klockan om den inte börja arbeta. Enkelt rotera handleden försiktigt, vilket gör det möjligt för klockan för att rotera så bra och kan ge rotorn inuti ”kickstart” den behöver.
– Om det fortfarande klockan inte startar, snarare än att skaka och eventuellt skada din Rolex, enkelt uttryckt klockan åt sidan och låt den börja på egen hand.
– Aldrig oroa överlind din klocka som varje Rolex har en inbyggd skyddsmekanism, som inte tillåter rörelsen att vara över såret.

5. Vattentät Rolex
De flesta av de Rolex klockor kommer med en testad och garanterat djup rating av 330 fot. Denna vattentäta natur innebär att inte bara kan du ta en dusch bär din klocka, men du kan också simma med den. Undvik dykning med dykutrustning, men när du bär klockan, eftersom de inte är gjorda för djupt vatten. För sådana vatten situationer, har Rolex skapade Submariner och Sea-Dweller modeller. När du dyker samtidigt bär dessa modeller, dock se till att lindnings kronan är tätt skruvas ned på fallet. Underwater, av någon anledning, om du har lämnat den slingrande kronan löst skruvad, det finns en chans fallet kan bli vattenfyllt med vatten, i slutändan att skada din klocka. Om du väljer att köpa en Rolex (icke-dykarens klockor), föreslår vi klockan ska inte användas även när du simmar eller duschar. Behandla dessa klockor som endast vattenavvisande på grund av ålder och anpassade arbetet med dem. Ja, kan du tvätta händerna när du bär din Rolex, men vänligen behandla din Rolex med respekt och omsorg som sådan en stor skatt förtjänar.

Save